zaterdag, 13 april 2013 20:07

14-04-2013: Rotterdam, ABN Amro Rotterdam Marathon Aanbevolen

Geschreven door Wim de Hek
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Vandaag zijn er 3 lopers naar Rotterdam om mee te doen aan een MARATHON 42,2 km en dat zijn Jan Vos, Wim de Hek en John Walker. De tijden zijn, Jan 4:19:23, Wim 3:46:53 en John 4:04:02 wat geweldig!! Gefeliciteerd vanuit Uithuizen en alle collega lopers uit het Hoge Noorden. Onder de bevindingen van Wim de Hek.

Zaterdag 13 april samen met Claudia met de trein afgereisd naar Rotterdam. Eerst het startnummer opgehaald bij de Marathon Sport Expo, wat gegeten en toen naar het hotel. De geboekte kamer bleek echter waterschade te hebben, zodat we zijn overgeboekt naar een andere hotel, het bleek de ss Rotterdam te zijn. Met de watertaxi er naartoe. Een leuke belevenis, een hotel op een voormalig cruiseschip. ´s Avonds pasta gegeten en op tijd naar bed. ´s Ochtends vroeg opgestaan om de ontbijten. Nu eens geen `verantwoord` ontbijt, maar witte boterhammen met dik appelstroop, best lekker voor een keer. Toen met de shuttletaxi en metro op weg naar de start.

Ik had mij vooraf best zorgen gemaakt over het lopen van mijn eerste marathon. Toen ik mij inschreef, had ik namelijk een trainingsschema gemaakt, die in december zou moeten beginnen. Uitgaande van 3 trainingen per week met elke week een duurloop, de ene week kort de andere week lang, zou mij goed voorbereid aan de start brengen. De tijd die ik in gedachten had was 3:30 uur.
Maar door de weersomstandigheden en andere bezigheden werd het schema bij lange na niet gehaald. De trainingen werden beperkt tot 1 x per week en een duurloop werd steeds uitgesteld. Daardoor stelde ik mijn doel bij, eerst naar 3:45 uur toen naar 4:00 uur. Maar toen ik in totaal maar 2 duurlopen (1x 25 km en 1 x 20 km) had gedaan en nog steeds maar 1 á 2x per week ging lopen wilde ik maar 1 ding en dat was uitlopen zonder blessures.
Op zondagochtend besloot ik daarom om mij te houden aan de goede raad die ik van alle kanten kreeg: Heel rustig beginnen en vervolgens nog rustiger doorlopen.
Het weer was prachtig, aanvankelijk koel en door de regen in de ochtend voldoende zuurstof in de lucht. Vooraf geen Astrea of Kameleon lopers gespot, wel wenste Charlotte, die niet meeliep, mij veel succes. Eerst Lee Towers (kippenvel), toen het startschot en bij de eerste kilometers realiseerde ik mij: Nu gaat het echt gebeuren. Nar ongeveer 8 km riep John Wachtmeester mij, op het heen en weer stuk. Ik had de eerste 20 km het gevoel dat ik veel te langzaam liep, toch bleek dat wel mee te vallen. Helaas werkte mijn hartslagmeter niet, maar ik wist wel dat ik niet te hoog zat.
Onderweg stond Claudia, die met de metro via een strategische route mij steeds vooruit ging, met de gels en aanmoedigingen op verschillende plekken, klaar. Veel gedronken en dat bleek een goede keuze.
Toch kreeg ik het na km 33 even moeilijk, de benen deden niet meer zoals ik dat wilde. De pacers van 3:45 uur een tijdje gevolgd, maar dat bleek iets teveel gevraagd en ik besloot bij de waterpost van 35 km even te wandelen en rustig 2 bekers te drinken. Toen maar weer geprobeerd het tempo op te pakken. Dat lukte goed en onder aanmoedigingen van Sandra, mijn schoonzus, kreeg ik er weer zin in. De laatste 2 km gingen heel erg lekker en zo kon ik iets van de verloren tijd goedmaken. Met een eindtijd van 3:46:53 uur ben ik uiteraard heel erg blij, dat had ik de weken vooraf niet kunnen dromen.
Bij het ophalen van de kleding moesten we een trapje af en op, toen voelde ik pas dat mijn benen het flink te verduren hebben gehad. Met de trein terug naar Groningen. Thuisgekomen lekker onder de douche, daarna wat eten en moe maar voldaan naar bed.
De marathon van Rotterdam, een geweldige belevenis!

 

Gelezen: 1470 keer Laatst aangepast op donderdag, 10 augustus 2017 11:14
Log in om reacties te plaatsen

Zoeken

Buienradar

RunXGroningen groot

Trainingen hardlopen:

 • Dinsdagavond Eenrum van 19.15 tot 20.30 uur, alle niveaus.
  Verzamelen bij het gymnastiekgebouw aan de J.J. Willingerstraat (tegenover het sportveld)
 • Donderdagavond Uithuizen van 19.00 tot 20.30 uur, alle niveaus.
  Verzamelen bij kleedkamer 3 van VV Noordpool op het sportcomplex

Trainingen wandelen

 • Dinsdagmorgen 10.00 uur Beginnersgroep
  Verzamelen bij de parkeerplaats van de Menkemaborg, wandelen tussen de 4-7 km
 • Woensdagmorgen 10.00 uur Sportiefwandelen
  Verzamelen bij de parkeerplaats van de Menkemaborg, wandelen tussen de 9-11 km

Meer info over wandeltrainingen: Kameleon-Loopbegeleiding

Snijder                                                   RunX

 

www.marinouk.nl                                    www.mashibo.nl