Deze pagina afdrukken
maandag, 30 september 2013 13:17

Texel: Texel Halve Marathon Aanbevolen

Geschreven door Corrie Lenstra
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Texelrun 29 september 2013-09-30

Op deze zonnige zondag gingen Alie Klei en ik met twee supporters naar Texel. Zestienhonderdvijftig mensen verzamelen zich bij de boot in Den Helder. Om twaalf uur mochten we de boot op, waar we door de Texelaars met vrolijk gejuich werden ontvangen. Op de dekken van de boot klonk vrolijke muziek en onder begeleiding van een DJ kon je op het middendek warm lopen en springen. Op Texel aangekomen ging de klep open en onder luid en langdurig getoeter van de boot gingen we vrolijk van start.

De eerste drie kilometer langs de duinrand, hadden we de wind mee. Dan komen we door Den Hoorn waar de Fanfare ons met opgewekte muziek verwelkomt. Daar splitst de groep zich: Halve Marathon-lopers (wij dus) naar het oosten. Maar na Den Hoorn krijgen we windkracht 6 uit `t oosten tegen en dat was een harde en koude wind. Van de kou hebben wij geen last, maar wel van de harde wind. Lopend over een ongeveer twee kilometer lange rechte weg ruist de wind voortdurend in onze oren. Maar dan bereiken wij Den Burg en langs de straten vol enthousiaste mensen lopen wij naar de finish          

Met naam en toenaam word ik ontvangen en toegejuicht. Ik kijk op de klok: 1 uur 11 min. Lees ik af, niet gek! Dank zij de vele vrijwilligers liep de organisatie heel goed. We krijgen op tijd eten en drinken en ook aan de supporters is gedacht: zij hebben steeds goede plekken om ons aan te moedigen en dat heeft zijnvruchten afgeworpen want ik heb lange tijd niet zo goed gelopen. Op het plein in Den Burg is er muziek en veel feestgedruis. We krijgen wat te eten en te drinken, halen onze T-shirts op en onze jackjes. Alie heeft ook lekker gelopen, al viel de wind haar tegen. Het was een stralend heldere dag, de zon scheen volop. Dan douchen we en lunchen we in ons huisje en maken nog even een strandwandeling. Tot slot een kop koffie/thee met gebak in strandpaviljoen 9 en onze dag kan niet meer stuk.

Een fantastische dag!! 

 

Gelezen: 1685 keer Laatst aangepast op donderdag, 10 augustus 2017 07:04
Log in om reacties te plaatsen