woensdag, 04 april 2018 18:46

Persbericht Oethoesterloop Aanbevolen

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

OETHOESTERLOOP  UITHUIZEN : DUPE VAN VERSCHUIVINGEN IN HARDLOOPCIRCUIT.

De organisatie van de Oethoesterloop heeft met pijn in het hart besloten om de gezellige en populaire Hardloopwedstrijd en wandeltocht rond Uithuizen dit jaar niet door te laten gaan. Door allerlei verschuivingen in de hardloopkalender, moest de Oethoesterloop plotseling de concurrentie aangaan met de Lopster Torenloop.

Eind vorig jaar was zaterdag 7 juli al vastgelegd bij de organisatie die de chiptiming van hardloopwedstrijden in Groningen verzorgt. De Oethoesterloop zou voor het 7e opeenvolgende jaar begin juli worden gehouden. Vorige maand bleek dat op diezelfde dag ook de Lopster Torenloop staat gepland, die dit jaar voor het eerst is opgenomen in het Ommelander loopcircuit.

De organisatie in Loppersum wilde eventueel uitwijken naar een zaterdag eerder, maar dan wordt in Appingedam de Stadsloop georganiseerd, die op haar beurt weer was verschoven met het oog op de TT-Run in Assen. Een andere datum is volgens de Lopsters niet mogelijk, in verband met alle andere activiteiten in het dorp waar ook veel vrijwilligers voor nodig zijn.

De Oethoesterloop bood zelfs hulp van hun organisatie en vrijwilligers aan, zodat de Lopster Torenloop op een andere datum gehouden kon worden, maar daar wilden de Lopsters niets van weten. De organisatie van de chiptiming heeft een poging gedaan te bemiddelen en kwam met het voorstel om de beide loopwedstrijden dan op dezelfde zaterdag te houden, de één ’s middags en de ander ’s avonds.

De organisatoren van de Oethoesterloop zien dat niet zitten, omdat dan beide wedstrijden te weinig deelnemers zullen hebben, omdat hardlopers niet twee wedstrijden op één dag lopen. De vrijwilligers van de Oethoesterloop hebben daarom, hevig teleurgesteld, besloten om de wedstrijd dit jaar niet door te laten gaan. De organisatie bekijkt nu of het mogelijk is om de loop volgend voorjaar te houden.

Organisatie Oethoesterloop:

John Walker
Natalie Kalma
Tineke Hemmes
Jan Vos
Ineke Berendsen
Henk Bakker
Eppie Werkman
Geert Jan Reinders
Magriet Taselaar.

Gelezen: 1149 keer Laatst aangepast op donderdag, 05 april 2018 11:41
Log in om reacties te plaatsen