Anita Vos

Anita Vos

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
maandag, 01 oktober 2018 12:51

2018-09-30 Tocht om de Noord

Zondag hebben we met een aantal van de hardloopgroep meegedaan aan de Tocht om de Noord.
We zijn vanaf Winsum met de bus naar Groningen gebracht en zijn vervolgens via een prachtige route terug gelopen.
Langs het van Starkenborgkanaal, via Oostum, Garnwerd naar Winsum. Onderweg kon je bij meerdere boeren bedrijven kijken. Er waren onderweg meerdere mogelijkheden om te eten, her en der hing kunst van "De Ploeg". Op verschillende plekken was muziek te horen of was er een andere vorm van entertainment. Het weer was super en het was heel gezellig.
In Garnwerd hebben we even een stop gemaakt bij Garnwerd aan Zee. We hebben 18,6 km gewandeld voordat we bij de finish onthaald werden met een medaille. Een topdag!

Anita Vos.

 

Samen met mijn dochter Inge ben ik voor de tweede keer het avontuur aangegaan om mee te doen aan de Tocht om de Noord. De eerste dag zijn we al lekker vroeg opgestaan en stonden we om kwart over 8 in de rij voor ons Raaisbewies. Vandaag een wandeltocht over ongeveer 26 kilometer met als startpunt Loppersum. Langzaam lopen we door het mooie Groningerlandschap op weg naar Middelstum. Onderweg veel schilders en schilderijen te bewonderen. Vlak voor Huizinge hebben we even gestopt en gekeken naar de schade aan Plaats Melkema. Na Middelstum zijn we doorgelopen naar Onderdendam en Winsum. In Winsum werden we nog getrakteerd op een leuke tocht door de diverse straten en zagen we daardoor toch nog weer wat nieuws. Opvallend was dat we onderweg veel muzikanten tegen zijn gekomen waardoor de tocht nog aangenamer is geworden. Na ongeveer 26 kilometer waren we aangekomen bij het eindpunt en zijn we naar huis gegaan om ons op te maken voor de volgende dag. De tweede dag begin op het Zernike complex in Groningen. Na de start liepen we al snel door het gebouw van scoutinggroep Havik en moesten we over een door de scouts gemaakte brug de weg vervolgen. De route liep daarna langs het Van Starkenborgkanaal naar Oostum, Garnwerd en uiteindelijk naar Winsum. Ook vandaag weer een bijzonder mooi landschap en onderweg weer de schilders, schilderijen en muzikanten. En net als tijdens de eerste dag liepen we ook vandaag weer met mooi weer. Na binnenkomst hebben we nog genoten van een lekker bord stamppot. En voor de hardlopers onder ons…… onderweg heb ik toch weer voldoende ideeën kunnen opdoen voor een stukje hardlopen zodat ik niet altijd via de zelfde routes hoef te gaan. Misschien moet je dan wel liefhebber zijn van wat langere afstanden maar voor een zondagmorgen is een loop over de route van de Tocht om de Noord, van Groningen naar Winsum, zeker aan te raden.

 

roelof 1 (600x)

 Foto Roelof Eltingh.

 todn magriet(600x)

Foto van Magriet Taselaar.


 


vrijdag, 29 juni 2018 10:16

23-06-2018 Trail Gees-Meppen

Vorige week zaterdag hebben Tineke,Klaas Smit,Klaas Doornbos en ondergetekende onze tweede trail gedaan. Doordat niet iedereen mee kon, was de groep iets kleiner. De trail vond dit keer plaats in Gees-Meppen.

Het was een prachtige trail door de bossen. De lengte zou 9 km zijn, maar bleek uiteindelijk ietsje korter uit te vallen. De verzorging was wederom uitstekend. Goede weersomstandigheden en er hing een gemoedelijke sfeer.

Het is leuk om af en toe een trail te doen. Het wedstrijdelement is bij een trail niet belangrijk. Wel moet je goed opletten dat je overeind blijft (heb ik bij onze eerste trail zelf ondervonden ;)

 

Anita.

Zoeken

Buienradar

Trainingen hardlopen:

 • Dinsdagavond Eenrum van 19.15 tot 20.30 uur, alle niveaus.
  Verzamelen bij het gymnastiekgebouw aan de J.J. Willingerstraat (tegenover het sportveld)
 • Donderdagavond Uithuizen van 19.00 tot 20.30 uur, alle niveaus.
  Verzamelen bij kleedkamer 3 van VV Noordpool op het sportcomplex

Trainingen wandelen

 • Dinsdagmorgen 10.00 uur Beginnersgroep
  Verzamelen bij de parkeerplaats van de Menkemaborg, wandelen tussen de 4-7 km
 • Woensdagmorgen 10.00 uur Sportiefwandelen
  Verzamelen bij de parkeerplaats van de Menkemaborg, wandelen tussen de 9-11 km

Meer info over wandeltrainingen: Kameleon-Loopbegeleiding

www.marinouk.nl                                    www.mashibo.nl