Herman Hemmes

Herman Hemmes

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DSC 0760(1)

Vandaag waren er 2 loopjes waaraan kameleoners aan mee deden, in Feerwerd "De Dikke Tien Runn"en op Lauwersoog "LauwersmeerMarathon". In Feerwerd hebben ze een mooi nieuw fitness park gerealiseerd en daar hebben ze een hardloop evenement aangekoppeld . Voor de kinderen de Kids Run 1 km. en dan de Dikke Tien 10 km en de Halve dikke Tien 5 km. Onze leden waren dik tevreden over het parcours, dus weer een nieuw loopje er bij misschien volgend jaar wel weer. Tineke Hemmes heeft vandaag de fototoestel gehanterd om de kameleoners op de foto te krijgen .

En dan Lauwersoog, ook daar was een nieuwe loop, geheten "Lauwersmeermarathon" en 4 kameleoners deden daar aan mee Robert Elzinga en Hilda Oosterkamp gingen voor de halve marathon 21,1 km en Daniël Wit en Jeannet Kruit voor de 10 km. Helaas geen foto`s.

De uitslagen natuurlijk weer op deze site klik links boven op de 3 streepjes en daarna klik je op "uitslagen".

Hoi,
Jullie kennen de Astrea Run van Loopgroep Astrea natuurlijk al. Na 16 jaar was het tijd deze in een nieuw jasje te steken. Op zaterdag 15 juni organiseren we een compleet nieuw loop-evenement: De Boomerang Run!

De Boomerang Run is een uurloop, waarbij je in 60 minuten zelf bepaalt welke afstand je loopt. na een uur moet je weer bij de finish zijn. Wie het verste heeft gelopen en op tijd terug is heeft gewonnen. Het is een tactisch spel waarbij de snelste lopers niet per sé de winnaar zijn.

Je daagt jezelf uit om net even een post verder te gaan. Speel je op safe en keer je om? Of ga je voor de maximale afstand en ga je nog een post verder?

De Boomerang Run is geschikt voor alle lopers. Beginner en gevorderd. Je bepaalt zelf je tempo en de afstand.

Meer informatie vind je op www.boomerangrun.nl

Zien we jullie 25 juni?

Groet
Stanley
Loopgroep Astrea

Voor veel leden van loopgroep-kameleon is dit de eerste loop van dit jaar en 9 lopers deden mee daar op Schiermonnikoog , wie ik niet op de foto zie is Marianne Bouwland. Wij hier allemaal blij met het mooie weer op Schier was het tijdens het hardlopen warm maar alle 9 lopers hebben de eindstreep gehaald. Mocht je nu denken daar had ik ook wel mee heen gewild of misschien naar een andere loop geef even een seintje. De volgende loopje die we gaan doen is naar Sauwerd 6-4-2019. De uitslagen zijn te lezen onder het kopje "uitslagen 2019".

 

dinsdag, 12 maart 2019 19:40

2019-03-09 Haren, 36e Halve van Haren

Zaterdag was in de Haren de 36e Halve van Haren en 12 leden van onze loopgroep hebben daar aan meegedaan. Jeannet Kruit , Janneke de Weert  en Klaas Doornbos gingen voor de 12,3 km en John Walker , Dirk de Weert, Robert Elzinga, Hilda Oosterkamp, Anita Vos, Lineke Ham. Nicole Boschman, Klaas Smit en Tineke Hemmes deden de halve marathon 21.1 km. De uitslagen zijn te lezen op deze site en natuurlijk in de O.C. Het was droog in Haren alleen een harde wind . 

De foto`s van Herman Rinket kun je zien onder het "kopje" foto`s , klik op de 3 streepjes en onder Algemeen lees je Foto`s.

 

vrijdag, 08 februari 2019 19:09

3 Februari Apeldoorn 46e Asselronde

Nog even aandacht voor deze 4 kanjers die in Apeldoorn mee hebben gedaan aan de 25 km "46e Asselronde" in Apeldoorn. Roelof Eltingh, Dirk de Weert, Nicole Boschman en Lineke Ham .

 

Magriet Taselaar is geen onbekende voor mij. Vroeger kwam ik haar wel eens tegen bij de Rabobank en later waren we beiden vaak present tijdens de Hippolytusruns in Middelstum. Toen wist ik haar nog achter mij te houden, daar hoef ik tegenwoordig niet meer mee aan te komen. Misschien trek ik binnenkort de hardloopschoenen wel weer aan maar de kilometers die zij wekelijks wegloopt daar zal ik bij lange na niet aan kunnen tippen.
Dat is ook niet helemaal verwonderlijk natuurlijk want Magriet is tegenwoordig dankzij haar onderneming Kameleon Loopbegeleiding zeven dagen in de week met veel plezier bezig met het geven van ‘Bewegen in de Buitenlucht’ en hardlopen is daar een onderdeel van. En binnenkort komen we daar veel meer over te weten tijdens een Babbelen met Bert interview. Maar een interessant feitje is wel dat ze pas op haar 38e begonnen is toen de kinderen ‘groot’ genoeg waren. Inmiddels brengt ze negentien jaar loopervaring met zich mee. Waarbij ze haar vroegere bijnaam, Kameleon inderdaad omdat ze nogal eens van kapsel of haarkleur veranderde, in haar bedrijfsnaam integreert.
Geen dag is voor haar hetzelfde. Zelf zegt ze hierover het volgende op haar website:
‘Ik geef hardloop- en wandeltraining aan mensen van allerlei leeftijden en disciplines. Daarnaast ben ik gecertificeerd bootcamp trainer. Hardlopen is goed voor de conditie, je voelt je sterker en vitaler, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik train verschillende hardloopgroepen in de regio Noord – Groningen.
Behalve dat ik zelf hardloop- en wandeltrainingen organiseer word ik ook ingehuurd door:
Aerobic SVU Uithuizen
Heren Gym SVU Uithuizen
Dames Gym SVU Uithuizen
Aerobic Sportcentrum de Oude Fabriek Uithuizermeeden
Swing je Fit Sportvereniging Eenrum
Outdoor Fitness Dorpsbelangen Usquert
Senioren Gym Sportvereniging Usquert
Wandeltraining Gezinshuis Margriet Uithuizen
Door dit alles heeft Magriet een enorm netwerk weten te creëren. Een netwerk die ze ook in probeert te zetten om mensen die zich bij haar aanmelden verder te helpen. Zo bestaat Kameleon loopbegeleiding uit zeventig hardlopers (Kameleon loopgroep), acht bootcampers, dertig wandelaars onderverdeeld in twee groepen en acht personen waarmee ze een op een loopt. Denk hierbij aan mensen met een burn-out of overgewicht. Ook op PGB-basis kun je prima bij haar terecht. De gehanteerde tarieven voor de verschillende groepen zijn zeer gunstig want Magriet vindt dat bewegen voor iedereen betaalbaar moet zijn.
Meer weten over Kameleon Loopbegeleiding? Neem dan gerust even contact met Magriet op:
06-51140603. Mailen kan ook, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
En check gerust eens haar mooie website met daarop onder het kopje ‘Persoonlijke begeleiding’ verschillende positieve en grappige ‘klantverhalen’: www.kameleon-loopbegeleiding.nl

Bert Koster.

 

 

zondag, 28 oktober 2018 19:06

2018-10-28 Delfzijl, 7e Zeemijlenloop

Vandaag de 7e zeemijlenloop in Delfzijl en onze loopgroep was weer goed aanwezig iedereen had er zin in om toch misschien weer een PR te behalen hier in Delfzijl. En voor sommigen is dat weer gelukt om een PR te behalen. Het is een mooie loop met verschillende ondergronden en dan weer een stuk omhoog en dan die oosterwind over de zee maar het was droog. Wel een laag hangende zon dat is ook wel lastig maar niet te min een loop om op terug te kijken.

klik hier voor foto`s.

Helaas nog geen uitslagen.

 

vrijdag, 26 oktober 2018 16:16

20 oktober Tussen Slik en Zand 2018

 Annelies 1Op zaterdag 20 oktober organiseerde Sporteiland de 8e editie van het wandelevenement Tussen Slik & Zand. Het wandelevenement met Waddenzee Werelderfgoed als inspiratiebron en ondersteund door de verschillende natuurorganisaties op en om Ameland; Waddenvereniging, Natuurcentrum Ameland, Staatsbosbeheer, It Fryske Gea, Wetterskip, RWS, De Vennoot e.a. Wandelen over Ameland tussen Wad en Noordzee met afwisselende routes van 11, 18 en 25 km. De start en finish van de tocht was in het sfeervolle dorp Nes.
En natuurlijk deden er enkele leden van onze loopgroep daar aan mee en liepen 23 km en hebben veel lol gehad met z`n allen en er zijn foto`s gemaakt die wij graag met iedereen willen delen. En na afloop hebben ze heerlijk aan wal gegeten en gelijk hadden ze.

klik hier voor foto`s.

 

woensdag, 24 oktober 2018 19:46

28 Oktober 2018 ZEEMIJLENLOOP

Op zondag 28 oktober 2018 vindt alweer de 7de editie plaats van de Zeemijlenloop Delfzijl. Dit unieke hardloopevenement in de prachtige havenstad Delfzijl kent een afstand die heel toepasselijk gemeten wordt in zeemijlen. Je kunt kiezen uit 1 rondje van 3 zeemijlen (5,556 km) of 2 rondjes van in totaal 6 zeemijlen (11,112 km). 

Startlokatie:

AV Fivelstreek
(sportpark Centrum)
Burgemeester Boeremalaan 3
Delfzijl.

Programma 28 oktober.

10.30-11.30 uur 
 Na-inschrijving Peuterun,Kidsrun en G-Loop
 10.30-13.45 uur
 Na-inschrijving Wedstrijdloop, Recreantenloop en Wandelaars
 11.45 uur
 Start G-loop
 12.10 uur
 Start Peuter- en Kidsrun
 14.30 uur
 Start Wedstrijd- , Recreanten- en Bedrijvenloop
 14.30 uur
 Start Wandelaars
 16.00 uur
 Prijsuitreiking Bedrijvenloop (sporthal De Ringen)
 16.15 uur
 Prijsuitreiking Wedstrijdloop (atletiekbaan)
 16.30 uur
 Onthaal laatste loper
   
 vanaf 15.15 uur Inloop nazit bedrijvenloop in Sporthal de Ringen speciaal voor genodigden, sponsoren en uiteraard alle bedrijvenlopers

 

 

dinsdag, 16 oktober 2018 10:39

Zaterdag 20 Oktober Rabo Ekensteinloop

Datum: Zaterdag 20 oktober 2018.
Inschrijven: 12.00 uur - 13.30 uur in het Schathoes op landgoed Ekenstein, Alberdaweg 70 te Appingedam.
Start senioren: 14.00 uur.

De foto is van Ekensteinloop 2013.

 

Zoeken

Buienradar

Trainingen hardlopen:

 • Dinsdagavond Eenrum van 19.15 tot 20.30 uur, alle niveaus.
  Verzamelen bij het gymnastiekgebouw aan de J.J. Willingerstraat (tegenover het sportveld)
 • Donderdagavond Uithuizen van 19.00 tot 20.30 uur, alle niveaus.
  Verzamelen bij kleedkamer 3 van VV Noordpool op het sportcomplex

Trainingen wandelen

 • Dinsdagmorgen 10.00 uur Beginnersgroep
  Verzamelen bij de parkeerplaats van de Menkemaborg, wandelen tussen de 4-7 km
 • Woensdagmorgen 10.00 uur Sportiefwandelen
  Verzamelen bij de parkeerplaats van de Menkemaborg, wandelen tussen de 9-11 km

Meer info over wandeltrainingen: Kameleon-Loopbegeleiding

www.marinouk.nl                                    www.mashibo.nl